Feestelijke opening Lorna Wing: een gebouw waar muziek in zit

In januari verhuisden de eerste patiënten naar autismekliniek Lorna Wing van Dimence in Deventer. Op 2 april wordt de kliniek officieel en vooral feestelijk geopend. De kliniek draagt de naam van de Britse psychiater Lorna Wing, grondlegger en boegbeeld van de huidige autismehulpverlening wereldwijd. Het is een unieke voorziening in Nederland, die vanaf de eerste steen tot de laatste behandelkamer volledig ontworpen is met de wensen en mogelijkheden van de doelgroep als uitgangspunt.

Een gebouw waar muziek in zit

Onze medewerkers zijn enthousiaste en gedreven professionals die zich volledig inzetten voor de doelgroep. Samen met onze patiënten zoeken zij naar het juiste ritme en een mooie melodie. Lorna Wing is een gebouw waar muziek in zit! 

“Autisme is een complexe, levenslange aandoening. Het gebouw Lorna Wing en bovenal de medewerkers doen recht aan de complexiteit; de laatste inzichten rondom autisme worden hier dagelijks in de praktijk gebracht.”
Een ervaringsdeskundige

“Ik ben er trots op dat er zoveel muziek in de organisatie en zeker in deze kliniek zit. Het is bijzonder om dit te zien en om er onderdeel van te mogen zijn.”
Eddy de Vries, manager bedrijfsvoering Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen

“Mensen met autisme duiden de werkelijkheid, prikkels en signalen heel anders. Het vergt heel veel deskundigheid om te zien wat zij nodig hebben. Lorna Wing heeft die deskundigheid in huis.”
Sybren Bangma, raad van bestuur Dimence Groep

“Ik kan als psychiater mijn werk niet doen zonder verpleegkundigen en leden van de behandelstaf die zich hier snoeihard inzetten. Het is een grote eer dat ik deze kliniek op mag zetten.”
Bram Sizoo, psychiater en hoofd Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen