Nieuws

Als je vastloopt met autisme

Op 11 oktober 2018 is een programma gemaakt over complexe problematiek bij Autisme. Het programma is opgenomen en gemonteerd in twee aparte video’s. Deze zijn te zien op ons YouTube kanaal. (klik op de link hieronder)

  • Consulatie inroepen als autisme complex wordt
  • Intensieve specialistische behandeling

Over consulatie vertelt Jose Richters, klinisch psycholoog. Zij gaat dieper in op het DAC-team (Diagnostiek Advies & Consulatie) van het dr Leo Kannerhuis. Hoe werkt consultatie en wat levert het op?

Resultaten onderzoek naar toepasbaarheid en effectiviteit van EMDR bij volwassenen met autisme

Resultaten onderzoek naar toepasbaarheid en effectiviteit van EMDR bij volwassenen met autisme zijn gepubliceerd in het Journal of Autism and Developmental Disorders.
Nieuwsgierig?

Vaardigheden-web ASS ontwikkeld binnen het SCOS

Vanuit het ambulante team van het Specialistisch Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen van Dimence hebben Eveline van der Krift en Suzanne Zandvliet het Vaardigheden-web ASS ontwikkeld.

Congres 29 september 2017

Op vrijdag 29 september heeft Dimence, Specialistisch Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen een congres georganiseerd over kwetsbaarheid en herstel: hoe zit het nu echt?.

Verslaafd: iets aan (te) doen?! - Patricia van Wijngaarden - CCE Podium

Op CCE Podium delen consulenten hun expertise over een specifiek thema rond probleemgedrag. In deze aflevering: Patricia van Wijngaarden (psychiater) met 'Verslaafd: iets aan (te) doen?!'

Welke factoren spelen een rol (bio-psycho-sociale model en kwetsbaarheidsfactoren) bij het ontstaan van verslaving en welke factoren maken het zo lastig om ervan af te komen?
 
Hieronder de link naar de aflevering:
 

EMDR - Ella Lobregt-van Buuren tijdens het EMDR Congres 2017

​Ella Lobregt- van Buuren (GZ-psycholoog i.o. tot klinisch psycholoog) vertelt over de eerste gecontroleerde studie naar de effectiviteit van EMDR bij volwassenen met een autismespectrumstoornis (ASS).

Autism Spectrum Disorders in Adults

Patricia van Wijngaarden heeft meegeschreven met het boek 'Autism Spectrum Disorders in Adults'. Het gaat over 'Autism in Girls and Women' (hoofdstuk 7 ).

 

Hersenscans scheppen de illusie van tastbare ziektes

'Maar ziek zijn omvat veel meer dan dat', zegt deze 'neurofilosoof'

Hersenscans lijken psychische aandoeningen inzichtelijk te maken - kijk dan!-, maar het ziek zijn omvat veel meer, zegt psychiater en 'neurofilosoof' Gerrit Glas.

 

Hieronder de link naar het artikel van Gerrit Glas:

Pagina's