Nieuws

Keurmerk TOPGGz uitgereikt aan SCOS

Al eerder berichtten we jullie dat het SCOS opnieuw het keurmerk TOPGGz heeft ontvangen. Een geweldige prestatie!

Onlangs vond de feestelijke uitreiking plaats en heeft Patricia van Wijngaarden namens het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen officieel het keurmerk in ontvangst mogen nemen.

Nogmaals proficiat!​

SCOS certificaat behaald

Op dinsdag 7 mei 2019 heeft het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen Deventer, locatie Lorna Wing een Milieuthermometer Zorg certificaat uitgereikt gekregen door dhr. Van Engelen van MPZ.

The Palgrave Handbook of Male Psychology and Mental Health

Patricia van Wijngaarden heeft meegeschreven met het boek ''The Palgrave Handbook of Male Psychology and Mental Health''. Het gaat over 'Autism in Boys and Girls, Women and Men Throughout the Lifespan' (bladzijde 309 t/m 330).

Opnieuw TOPGGz keurmerk voor Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen Dimence toegekend

Het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen van Dimence heeft opnieuw het TOPGGz keurmerk ontvangen. “Het is een mooie erkenning voor de hoogspecialistische zorg die wij bieden aan mensen met autisme en ADHD”, zegt André van Boekholt, manager Topreferente ggz bij Dimence. Het keurmerk wordt opnieuw voor vier jaar afgegeven.

Ontdek SAMEN Autisme-dag

Uit je hoofd, in je lijf!

Lichaamssignalen hebben een belangrijke invloed op wie je bent en hoe je doet. Ontdek deze dag welke invloed lichaamssignalen kunnen hebben op het dagelijkse functioneren, communicatie, gevoelens, gemoedstoestand, seksualiteit en gezondheid van een persoon (met autisme). We zullen de laatste kennis op dit gebied met je delen en je inspireren om het lichaam te gebruiken om in balans te zijn. Omdat geen persoon met autisme hetzelfde is, er geen methode voor ieder individu werkt, bieden we hiervoor heel veel verschillende invalshoeken.

Academische werkplaats Autisme ontvangt subsidie van ½ miljoen voor verder onderzoek

De academische werkplaats autisme Reach Aut fuseert met de academische werkplaats Samen Doen, met als doel het harmoniseren van wetenschappelijk onderzoek naar Autisme. De fusie organisatie heeft als naam Academische Werkplaats Autisme (zie ook: academischewerkplaats autisme.nl.). Doel van de werkplaats is een plan om mensen met Autisme en hun naasten beter te betrekken bij de maatschappij. ZonMW heeft deze fusie gehonoreerd met een subsidie van ½ miljoen. Bij het SCOS doet H.

Crisis management in adults with autisme spectrum disorders

Bram Sizoo, Ella Lobregt- van Buuren en Hendrikje Bloemert van het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen hebben een symposium gegeven op het International Conference on Crisis, Coercion and Intensive Treatment in Psychiatry (CCITP) te Rotterdam, op donderdag 18 oktober 2018.
 

Als je vastloopt met autisme

Op 11 oktober 2018 is een programma gemaakt over complexe problematiek bij Autisme. Het programma is opgenomen en gemonteerd in twee aparte video’s. Deze zijn te zien op ons YouTube kanaal. (klik op de link hieronder)

  • Consulatie inroepen als autisme complex wordt
  • Intensieve specialistische behandeling

Over consulatie vertelt Jose Richters, klinisch psycholoog. Zij gaat dieper in op het DAC-team (Diagnostiek Advies & Consulatie) van het dr Leo Kannerhuis. Hoe werkt consultatie en wat levert het op?

Pagina's