Ontdek SAMEN Autisme-dag

Uit je hoofd, in je lijf!

Lichaamssignalen hebben een belangrijke invloed op wie je bent en hoe je doet. Ontdek deze dag welke invloed lichaamssignalen kunnen hebben op het dagelijkse functioneren, communicatie, gevoelens, gemoedstoestand, seksualiteit en gezondheid van een persoon (met autisme). We zullen de laatste kennis op dit gebied met je delen en je inspireren om het lichaam te gebruiken om in balans te zijn. Omdat geen persoon met autisme hetzelfde is, er geen methode voor ieder individu werkt, bieden we hiervoor heel veel verschillende invalshoeken. Aan het einde van deze dag heb je meer houvast over hoe je lichaamssignalen een positieve invloed kunt laten hebben op de levenskwaliteit van mensen mét en mensen zonder autisme! Natuurlijk wensen je veel mooie momenten SAMEN toe.

Het wordt ook dit jaar weer een dag vol ontmoetingen, ervaringen, verhalen, inspiratie en tips. Uiteraard onderbouwen we de inzichten met de nieuwste kennis over het menselijk lichaam, brein en verhalen en tips van de ervaringsdeskundigen! Lees je het graag rustig terug? Dit kan! We sturen je ter voorbereiding een online-training ‘Lichaamssignalen bij autisme’.

De doelgroep

De presentaties zijn geschikt voor mensen met autisme, hun ouders, partners en andere familieleden, professionals uit de zorg en onderwijs, leden van wijkteams, besturen, verenigingen en ouderinitiatieven.

‘Autisme en seksualiteit’

Wat ons betreft verdient seksualiteit en autisme veel meer aandacht. Welke mogelijke invloed heeft seksualiteit op mensen met autisme? Welke kennis is hierover bekend? Hoe communiceer je hierover? Hoe kun je het inzetten om in balans te komen? Sandra van der Meijden (Gezondheidszorgpsycholoog KJ bij Koninklijke Visio en Klinisch docent Orthopedagogiek bij Vrije Universiteit Amsterdam) neemt ons met veel vakkennis, energie en ervaringen mee in de doorgaans onzichtbare wereld van seksuele lichaamssignalen.​

Locatie
Deze Ontdek SAMEN Autisme-dag vindt plaats in het Multifunctioneel Centrum de Bolder Zwolle.
Er is een stilteruimte aanwezig.
Locatie: Bolder; Dobbe 29 te Zwolle.​

Klik hier​ voor meer informatie en aanmelden.