SCOS certificaat behaald

Op dinsdag 7 mei 2019 heeft het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen Deventer, locatie Lorna Wing een Milieuthermometer Zorg certificaat uitgereikt gekregen door dhr. Van Engelen van MPZ.

Duurzaamheid is belangrijk 
Dimence Groep vindt het belangrijk om bewust bezig te zijn met duurzaamheid. Duurzaamheid gaat over gebruik van energie zoals led verlichting, hoog rendement verwarming en zonnepanelen, maar duurzaamheid gaat over veel meer dingen. Het gaat bijvoorbeeld ook over duurzaam inkopen, verminderen van watergebruik, zorgen voor zo min mogelijk afval en zorgen dat afval gescheiden is en over hoe wij en onze klanten elke dag naar het werk gaan. Het uiteindelijke doel is om onze CO2-productie zo klein mogelijk te laten worden. 

Dimence Groep heeft de ambitie voor nóg duurzamere zorg en gaat voor brons voor alle gebouwen 
De Milieuthermometer is speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Zorginstellingen kunnen drie verschillende niveaus behalen: brons, zilver en goud. Bij het behalen van brons laat een organisatie zien te voldoen én net iets meer te presteren dan de wettelijke vereisten. Met brons voor alle gebouwen gaat Dimence Groep een stap verder werken aan duurzaamheid!

Green Deal Duurzame Zorg en Volante 
In oktober heeft Dimence Groep met alle collega-instellingen in de zorg de Green Deal Zorg 2.0 getekend. In de Greendeal zijn maatregelen vastgelegd die moeten worden behaald. Wij doen dit met onze partners binnen Volante en wisselen onderling kennis en ervaringen uit. Samen maken we ons sterk voor een gezonde toekomst door de klimaataanpak, circulair werken, schoon water en een gezonde leef- en verblijfsomgeving.